keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

SPIRAL OUT!


Penkit tehtiin mahdollisimman leveiksi, jotta sivuillekin mahtuisi kasveja eikä rikkaruohoja. 


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Päädyimme fibonaccin, pentagrammien ja crop circlen vertailujen kautta spiraaliin. Toteutusvaiheessa totesimme, että vaikka suunnitelma olisi käytännössä kuinka huono tahansa, on se niin siisti juttu että sitä ei voi olla kokeilematta.

Maa oli todella rikkaruohoista, joskin positiivisena puolena mainittakoon maukkaiden rikkaruohojen suuren määrän (niittysuolaheinä, vesiheinä, hevonhierakka jne.) sekä valvattien loistava poissaolo. Kun vastaisuudessa suosimme hyviä rikkaruohoja, vievät ne elintilaa muilta rikkaruohoilta.  
Otimma kovat käyttöön maan parantamiseksi ja rikkaruohojen nypinnän tarpeen häivyttämiseksi. Ensin peittelimme pellon niitetyillä horsmilla sekä pelon reunoilta havaroidulla kuivalla heinällä. Sen jälkeen peittelimme kaiken mullalla. 
 
Nyt kuukleteltuani voin todeta tehneemme tämän katejutun väärin. En kuitenkaan nää tektiikassamme varsinaisesti mitään väärää. Juoksuhautoja kaivaessa tuli esiin paljon hevon paskaa joka oli tähän asti ollut kasvisten juurten ulottumattomissa. Lisäksi menettelymme tuo maahan heti paljon uutta maatuvaa maa-ainesta, ja pahimmat rikkakasvustot jäivät visusti arskan säteiden ulottumattomiin horsmien- ja sanomalehtien alle. A kick-start for new culture and to our seedies? Toivottavasti, mutta uskoa valaa internetsien keskustelupalstoilla paljon käytetty: "Kateviljelyn todelliset hyödyt tulevat esille vasta 3. vuonna." Seuraavana olisi vuorossa kävelypolkujen kattaminen oljilla ja siementen kylväminen, mutta niistä lienee ehkä jotain seuraavassa pröystäyksessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti