lauantai 8. helmikuuta 2014

Permaculture Design Course

Sain muusikkokaverilta pienen kirjasen Permaculture - A beginners guide lainaan jouluksi.
Kirja oli niin inspiroiva, että päätin alkaa opiskelemaan luontoa eli permakulttuuria. Löysin Permaculture Design kurssin Espaniasta ja päätin perheen kanssa lähteä paikan päälle. Kurssin hinta oli todella kallis, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna jokaisen euron arvoinen. Rahatkin menivät permakulttuuritietoutta levittävälle farmarille ja aidolle inspiroivalle rastafarille Ras John Cresswellille. Huhujen mukaan hän ei päässyt edes voitolle kurssin järjestämisessä pienen osallistujamäärän takia.Kolmentoista päivän kurssi oli todella intensiivinen ja antoisa. Pääopettaja Ras John oli vuokrannut hienon majatalon Orgivan kylästä Sierra Nevadan vuorilta. Etelä-Espaniassa voi talvella viljellä samoja kasveja kun meillä kesällä (papu,porkkana,salaatti,peruna jne). Välillä öisin saattaa olla hallaa, mutta harvemmin lämpötila tippuu alle nollan. Roomalaiset rakensivat viisaan kastelusysteemin rutikuivaan Alpujarrasin vuoristoketjuun. Vesi kiertää vuorta alas kanavissa valuen hitaasti rakennettuihin tasanteisiin. Systeemi on vielä käytössä tänä päivänä! Pohjoisrinne on todella kuiva ja viljelykelvoton kastelusysteemin puuttuessa.

Luentoja oli aamupäivisin ja iltapäivisin käytiin tutustumassa paikallisiin permakulttuuritiloihin tai sitten meillä oli käytännön hommia (esim. sieniviljelyä ja kohopenkin rakentamista).  Permaculture Magasinen toimittaja ja monta alan kirjaa julkaissut Patrick Whitefield opetti meille maaperän koostumuksesta ja sen hoidon tärkeydestä. Luentoja micro-organismeistä ja siemenpommeista pitivät myös paikalliset asukkaat.

PDC-kurssin voi tehdä ilmaiseksi myös netissä. Mielestäni kuitenkin inspiroivat opettajat, käytännön soveltaminen, oppimisympäristö  ja ennenkaikkea samanhenkiset, kannustavat ja opettavat kurssikaverit tekivät tästä kahdesta viikosta mahtavan. Suosittelen kurssia kaikille kestävästä elämäntavasta kiinnostuneille. Kevään kurssitarjonnan Suomessa voi tsekata täältä.

"After all, success in teaching is measured by the learning that takes place in the participant; in their ability to transform themselves into a person who can successfully communicate in terms of environment and design". Mari Korhonen

Sienipedin valmistelua. Kuivassa ilmastossa tarvii muovit alle. Suomessa ei.

Katetut appelsiinipuut ja Helbert ja Kalmar


Opetustila

Oljesta ja savesta rakennettu huippumoderni talo.

Patrick Whitefield ohjastaa maan koostumuksen analysoinnissa


Olki ja savitalo strawbalehouse

Kiinalainen kohopenkki. Pahvit alle estämään rikkaruohojen nousun.

Crew

Viimeisenä päivänä suunnittelimme yhden maa-alueen käytön soveltamalla permakultuurioppeja.

Solar Oven. Vesi kiehuu auringon voimalla. Toimii myös Suomessa.

Design Project

Orgiva
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti